Ads 468x60px

torstai 11. syyskuuta 2014

Suomen ensimmäiset kyberturvallisuusmessut

Jyväskylässä järjestettiin Suomen ensimmäiset Kyberturvallisuusmessut 3.-5.9.2014. Messut järjestettiin jo aikaisemmilta vuosilta tuttujen Tekniikka- ja Turvallisuusmessujen yhteydessä. Tämä oli varmasti hyvä ratkaisu, ja valtaosa messukävijöistä kiersikin kaikilla kolmella alueella. Kyberturvallisuuden ammattilaisten lisäksi monet ensisijaisesti Tekniikka- ja Turvallisuusmessuilla käyneet kävivät myös päivittämässä tietoisuuttaan Kyberturvallisuusmessujen puolella. Tätä kautta varmasti välittyi hyvä kuva alan tuoreimmista tuulahduksista niillekin, jotka eivät päivittäin työskentele tietoturvan parissa.

KPMG oli messuilla mukana omalla ständillään, paikalla oli sekä tietoturva-asiantuntijamme että Jyväskylän toimistomme edustajat. Pidimme myös päivittäin tietoiskuja, jotka herättivät ilahduttavasti kuulijoiden mielenkiintoa ja kysymyksiä. Keskustelu jatkui myös Twitterin puolella hashtagilla #kyberturvallisuus.

Näytteilleasettajia oli paikalla iso joukko, ja koko viikko täyttyi mielenkiintoisista seminaareista ja tietoiskuista (joita näytteilleasettajana pääsimme harmillisen vähän seuraamaan). Parhaiten messutunnelmat välittynevät kuvien avulla:

Petteri
Petteri haastateltavana
JYVSECTECin ympäristön esittely kiinnosti yleisöä
Tietoiskumme aihe liittyi ajankohtaiseen teemaan eli automaation tietoturvaan:
Tietoiskuesitys automaation tietoturvasta
Esityksessä kerroimme käytännön kokemuksia tekemistämme automaation tietoturvan tarkastuksista, punaisena lankana oli oikeanlaisen arkkitehtuurin tärkeys. Automaatiojärjestelmien tietoturvan kehittämiseen liittyy monia muitakin ongelmakohtia. Niiden riskejä voidaan kuitenkin pienentää oikeinlaisella arkkitehtuurilla. Vastaavasti niiden riskit ovat entistä suurempia, mikäli arkkitehtuuri ei ole tietoturvallinen. Mikäli et ollut paikalla tai päässyt kuulemaan esitystä, mutta aihe on kiinnostava, niin ota yhteyttä ja kerromme mielellämme miten KPMG voi asiassa auttaa.

Esityksen suosituimmaksi kohdaksi tuntui muodostuneen riskienhallinnan tärkeys:
"Niin epämiellyttävää ja tylsä kuin riskienhallinta voikin olla...
 ... on se yleensä helpompaa, halvempaa ja tuskattomampaa kuin kriisinhallinta."


Aihe oli selkeästi esillä myös muilla näytteilleasettajilla, sekä Kyberturvallisuusmessujen puolella, että myös Tekniikka-messuilla. Ohessa muutamia poimintoja:

SARLIN esittelee automaation tietoturvan ratkaisuja ständillään

Turvallisia etäyhteysratkaisuja mm. automaatiokäyttöön esitteli Ajeco

Virallista messutiedotetta lainataksemme tilaisuus oli mielestämme varsin onnistunut:

"Perjantaina Jyväskylän Paviljongissa päättyneet Tekniikka 2014-, Turvallisuus 2014- ja Kyberturvallisuus 2014 -messut onnistuivat erinomaisesti. Automaatio-, tuotantoteknologia- ja turvallisuusalan ammattimessuilla vieraili reilut 10 000 kävijää. Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Leo Potkonen on tyytyväinen lopputulokseen.

'Paikalla käyneet ammattilaiset arvostivat uutta messukokonaisuutta. Erityisen tyytyväinen olen tämän vuoden uutuutemme, Kyberturvallisuus-messujen, saamaan suosioon. Kyberturvallisuusosio ylitti kaikki odotuksemme, sillä Jyväskylään oli rakentunut kokonainen kyberturvallisuusviikko. Olen iloinen, että olemme tällä tapahtumalla voineet tukea Jyväskylän työtä Innovatiiviset kaupungit -ohjelman kyberturvallisuusosion valtakunnallisena veturina', Potkonen sanoo."

Tunnelmia videolla:Suuret kiitokset kaikille kävijöille sekä messujärjestäjille ja näytteilleasettajille. Nähdään seuraavilla Kyberturvallisuusmessuilla!

Ständillämme järjestetyn arvonnan voittajaksi valikoitui Puolustusvoimien palvelukeskuksen Jaakko Nuuja, onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille osallistuneille!

Risto ja Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti