Ads 468x60px

torstai 24. huhtikuuta 2014

Hakkerointipeli käynnissä!

Hollannin KPMG:n suunnittelema hakkerointipeli on nyt käynnistynyt. Kissa&Hiiri -teeman mukaisesta vastakkain ovat poliisit ja rosvot. Pelissä rosvot pyrkivät räjäyttämään pommin virittämällä laukaisimia, samalla kun poliisit estävät laukaisimien virittämisen tai purkavat jo viritettyjä laukaisimia.

Rosvot suunnittelemassa omaa strategiaansa.
Aikaa tälle kaikille on kuusi tuntia. Laukaisimia on kolme, jos kaksi kolmesta laukaisimesta on viritettyinä ajan loputtua rosvot voittavat. Laukaisimia puretaan ja viritetään ratkomalla erilaisia haastavia tehtäviä. Tehtävät voivat olla lähes mitä vain aina tiirikoinnista haastavien matemaattisten pulmien ratkaisuun.

Pelin alussa molemmilla puolilla oli 30 minuuttia aikaa virittää mahdollisimman monta takaporttia vastapuolen koneisiin. Vaiheen onnistuminen on erittäin tärkeää, sillä vastaukset pulmiin on mahdollista lähettää ainoastaan vastapuolen järjestelmän kautta. Jos vastapuoli ehtii paikkaamaan kaikki takaportit, on toisella puolella edessä haastava työ päästä takaisin vastapuolen järjestelmään. Järjestelmään pääsemiseksi lähes kaikki keinot ovat on sallittuja.

Pelin kelloa on myös mahdollista nopeuttaa tai hidastaa. Ratkaistuaan tehtävän tulee pelaajien valita haluavatko he virittää laukaisimen vai nopeuttaa tai hidastaa kelloa. Kello tuo peliin strategisen puolen, sillä poliisit haluavat kellon juoksevan nopeasti, jos laukaisimia ei ole viritettynä. Toisaalta rosvot haluavat kellon juoksevan nopeasti jos laukaisimet ovat viritettyinä. Poliisit taas pyrkivät hidastamaan kelloa laukaisimien olla viritettyinä, samaan aikaan kun rosvot pyrkivät nopeuttamaan kelloa.
 
Tällä hetkellä yksi laukaisimista on viritettynä ja aikaa jäljellä viisi tuntia. Mikä tahansa on vielä mahdollista ja voittajaa on mahdotonta sanoa.

Edit: Tasaiselta vaikuttaneen pelin voitti lopulta rosvojen joukkue. Viime metreillä rosvot saivat aktivoitua kaikki laukaisimet ja nopeuttivat kelloa niin paljon, ettei poliiseille jäänyt enää mitään mahdollisuuksia voittoon. Onnittelut kaikille roistojen puolella otelleille! Poliisien päivä päättyi koneiden siivoamiseen räjähdyksen jäljiltä.


Hävinnyt joukkue siivoamassa koneitaan räjähdyksen jäljiltäEi kommentteja:

Lähetä kommentti