Ads 468x60px

torstai 19. syyskuuta 2013

Uutta liiketoimintaa mobiilitietoturvasta - Mobile Security: from risk to revenue

Huoli mobiilitietoturvasta kasvaa. Yksityisinä kuluttajina meitä huolettaa, joutuvatko kaikki älypuhelimeen tallennetut henkilökohtaiset tiedot, kuten yhteystiedot, tilinumerot, sähköpostit jne., identiteettivarkaiden tai huijareiden käsiin ja kuinka helposti näin voi käydä. Yritysten riskit ovat vielä suuremmat, kun mobiililaitteet integroituvat toimistoympäristöön ja niiden kautta käsitellään arkaluontoisia yritystietoja, asiakasdataa ja arvokasta aineetonta pääomaa.
Erityisesti telekommunikaatio- ja teknologia-aloilla toimiville yrityksille mobiililiiketoiminta tarjoaa runsaasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia uusien tuotteiden ja palvelujen muodossa. Tietoturvaan ja palvelujen ja ratkaisujen luotettavuuteen liittyvät kysymykset ovat kuitenkin kaksi suurinta estettä mobiiliratkaisujen käyttöönottoon ja uusille innovaatioille.

Forrester-tutkimuslaitoksen ja KPMG:n yhteistyönä syntyneessä raportissa Mobile Security: from risk to revenue kartoitetaan tämän hetken mobiilitietoturvamarkkinoita. Selvityksen tavoitteena oli tunnistaa teleoperaattoreiden ja teknologiayhtiöiden tulevaisuuden menestykseen vaikuttavia tekijöitä ja sellaisia mobiiliin tietoturvallisuuteen liittyviä osa-alueita, joilla yrityksillä on mahdollista luoda uutta liiketoimintaa.

Raportista käy ilmi, että mobiilitietoturvakehitys on vielä jossain määrin vasta alullaan, mutta jo nyt lukuisat teleoperaattorit ja teknologiayritykset tekevät muhkeaa tiliä mobiiliturvaratkaisuilla luoden samalla uutta, kestävää liiketoimintaa tulevaisuutta varten.

Koko artikkeli tutkimukseen liittyen löytyy KPMG:n www-sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti