Ads 468x60px

maanantai 2. syyskuuta 2013

Arkkitehtuuriohjaus

Kollegani Jan Montell kehotti Suunta kasvuun blogissamme trimmaamaan yrityksen kisakuntoon. Trimmauksen ohjeet käsittelivät taseläskin karsintaa ja kassavirran kuntoon saattamista. Kun rahalle on saatu hyvä kulku aikaan, on hyvä kiinnittää huomiota yrityksen toiminan tehostamiseen.

Arkkitehtuuriohjauksen kautta luodaan yritykseen toimi, joka avustaa pitkän ja lyhyen tähtäimen hankkeiden määrittelyssä, suunnittelussa ja priorisoinnissa. Ohjauksen tarkoituksena on tunnistaa hankkeiden riippuvuuksia ja olemassa olevien kyvykkyyksien hyödyntämisen mahdollisuudet tuotteiden ja palveluiden kehityksessä ja operoinnissa. Tarkoitus ei siis ole estää kehitystä tai pakottaa sitä tiettyyn suuntaan vaan tukea yritystä kehittämään kyvykkyyksiään siten, että toiminta pysyy kannattavana.

Arkkitehtuuriohjaukselle löytyy useita eri malleja, mutta nämä harvemmin sopivat sellaisenaan Suomalaisiin yrityksiin. Yhtiörakenteet, toimintatavat, kulttuuri ja koko sanelevat miten arkkitehtuuria voidaan hallita ja ohjata. Näin ollen sopivan toimintatavan valinta on aloitettava tutustumalla organisaatioon itseensä ja tunnistamalla sieltä dominoivat piirteet, joihin arkkitehtuurityö voidaan sitoa kiinni. Tärkeää on muistaa, ettei hallintamalli luo arkkitehdeista norsunluutornissa toimivia päättäjiä vaan kysynnän hallinnan (demand management) lähettiläitä, jotka toimivat yhdessä toteuttajien kanssa suunnitellessaan yrityksen ratkaisuja. Kun suunta on selvä voidaan yrityksen IT läskiä trimmata pois IT kyvykkyyksien tehokkaalla käytöllä, yhteisten palveluiden ja alustojen hyödyntämisellä sekä tarpeettomien projektien karsinnalla. Arkkitehtuuriohjaus tukee myös hyvää tietohallintatapaa sekä luo vankkaa pohjaa tietoturvalle.

Arkkitehtuuriohjaus ja hallinta vaatii usein pieniä muutoksia toimintatapoihin, olemassa olevan arkkitehtuurin ymmärtämistä, hieman työkaluja ja reilusti osaamista ja rohkeutta. Näin ollen mallien määrittelyn yhteydessä määritellään erilaisten arkkitehtien roolit ja osaamisprofiilit, näihin liittyvä koulutus ja hallinnassa käytetyt työkalut ja hyödynnettävät viitekehykset. Näissä ja monissa muissa IT haasteissa autamme suomalaisia yrityksiä ja organisaatioita, joten ole rohkeasti yhteydessä jos aiheet askarruttavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti