Ads 468x60px

lauantai 5. tammikuuta 2013

Java SE 6 päivitykset loppuvat helmikuun 2013 jälkeen

Oletko edelleen Java SE 6:den käyttäjä? Jos olet, niin nyt on hyvä hetki aloittaa valmistautuminen versiota 7 varten. Oracle on ilmoittanut, että se lopettaa päivitysten kehittämisen Java SE 6:teen helmikuun 2013 jälkeen [1].

Käytössä olevan Java version voi tarkastaa helposti Javan sivuilta: http://www.java.com/verify

  • Viimeisin Java SE 7 versio kirjoitushetkellä: Java SE 7 Update 10
  • Viimeisin Java SE 6 versio kirjoitushetkellä: Java SE 6 Update 38

Javan suhteen on hyvä muistaa, että lähtökohtaisesti vanhoja Java versiota ei tarvitse (eikä pidä) säilyttää koneella, sillä uudemmat versiot ovat yhteensopiva taaksepäin. Oraclen suositus onkin, että kaikki vanhat Java versiot poistettaisiin koneelta, koska päivittymättömät Java versiot muodostavat merkittävän tietoturvariskin [2]. (Kuten viime syksyltä muistamme, niin Javasta on löytynyt useita vakavia haavoittuvuuksia [3].)

Samassa yhteydessä on hyvä arvioida, tarvitseeko Javaa lainkaan koneellaan. Mikäli mieleesi ei tule yhteen sovellusta tai web-sivua, joka edellyttäisi Javaa (JavaScript ei tarvitse Javaa), etkä ole DanskeBankin asiakas, niin suositus on poistaa Java kokonaan koneeltasi. (Isäni totesi aikanaan autostaan, ”että puuttuvat ominaisuudet eivät mene rikki”. Sama pätee myös sovelluksiin, jos sovellusta ei ole lainkaan, niin se ei myöskään aiheuta tietoturvaongelmia.) Mikäli taas tarvitset Javaa, niin pidä huolta siitä, että se on päivitetty viimeisimpään version.

Hyvää vuoden alkua!
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti