Ads 468x60px

torstai 4. lokakuuta 2012

Hakkeriryhmä Anonymous hyökkäsi Ruotsiin, Team Ghostshell yliopistoihin

Aikaisemmin tällä viikolla aatteellinen hakkeriryhmä Anonymous esitti uhkauksen, että se hyökkää ruotsin keskuspankin verkkopalveluita vastaan keskiviikko illalla/yöllä 3.10.2012.
Syitä hyökkäykseen mainittiin olevan Ruotsin halu saada Wikileaksin Julian Assange vastaamaan seksirikossyytteisiin Ruotsin oikeudessa sekä Ruotsin viranomaisten aktiiviset toimet PRQ tiedostonjakopalvelimien sulkemiseksi.

Yöllä noin kello 4:10 www.riksbank.se sivut toimivat ihan hyvin, mutta kello 4:38 ne toimivat ensin hitaasti ja sitten eivät ollenkaan. Sivut eivät toimineet vielä kello 5:00, jolloin tämä blogiteksti julkaistiin. Ruotsalaisen uutislehden ”The Local” mukaan Riksbankenin edustaja Frederik Andersson oli jo keskiviikkoiltana kello 22:30 Ruotsin aikaa kertonut pankin olevan hyökkäyksen kohteena. Myös muut ruotsalaiset sivustot, erityisesti viranomaisten palvelut ovat olleet hyökkäyksen kohteena.


Samaan aikaan myös Ruotsalaisten Upsalan ja Lundin yliopistojen tietojärjestelmiin on murtauduttu. Tämän hyökkäyksen kohteena on ollut maailmalta noin 100 huippuyliopistoa, mukaan lukien Cambridge, Harvard, Princeton ja Stanford . Näiden murtojen takana ei ilmeisesti ole ollut Anonymous, vaan ryhmä nimeltä Team Ghostshell.

Yliopistojen järjestelmistä on viety ainakin käyttäjien henkilö- ja käyttäjätietoja (ainakin 120 000 käyttäjän), jotka on julkaistu internetissä  Pastebin – palvelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti