Ads 468x60px

perjantai 4. marraskuuta 2011

Uusi KPMG:n globaali tutkimus ” Clarity in the Cloud - A global study of the business adoption of Cloud”

KPMG on tuottanut uuden pilvipalveluihin liittyvän tutkimuksen. Tutkimukseen osallistui yli 900 globaalin yrityksen ylempään johtoon kuuluvaa henkilöä. Nämä henkilöt edustavat sellaisia yrityksiä, jotka ovat pilvipalveluiden potentiaalisia tai nykyisiä käyttäjiä tai tarjoavat itse pilvipalveluita. Edustettuina ovat seuraavat maat: Yhdysvallat, Kanada, Meksiko, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Alankomaat, Ruotsi, Sveitsi, Iso-Britannia, Australia, Kiina, Intia ja Japani.

Tutkimus käsittelee pilvipalveluiden liiketoiminnallisia, operationaalisia ja varotuksellisia vaikutuksia sekä palveluihin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia.

Tutkimuksen mukaan halukkuus ja valmius pilvipalveluiden käyttöön on lisääntynyt ja useimmat vastaajat ovatkin sitä mieltä, että pilvipalveluista on saatavissa strategista höytyä ja että ne mahdollistavat liiketoimintamallien merkittävänkin muuttamisen. Eniten hyötyä pilvipalveluista on saatavissa silloin, kun organisaatio ei ole investoinut merkittävistä omaan IT-infrastruktuuriin tai IT-infrastruktuuri on vanhentunutta. Tällaisia organisaatioita on erityisesti kehittyvillä markkinoilla ja siellä olevat yritykset voivatkin kuroa kehittyneiden maiden teknistä etumatkaa umpeen pilvipalveluiden avulla. On mahdollista, että ne pääsevät jopa kehityksessä edelle, mikäli muualla ollaan liian hitaita muuttamaan olemassa olevia toimintamalleja ja järjestelmiä.

Huomattava osa vastaajista kertoi pilvipalveluihin liittyvien investointiensa kasvavan merkittävästi vuonna 2012. Osa organisaatioista kertoi käyttävänsä vuonna 2012 yli viidenneksen IT budjetistaan pilvipalveluihin. Pilvipalveluita käytetään tällä hetkellä lähinnä: Sähköposti-, myynti-, ja muihin vastaaviin Saas-palveluina tarjottaviin sovelluksiin.

Pilvipalveluihin liittyvät verotukselliset mahdollisuudet ja riskit tunnetaan toistaiseksi huonosti. Noin 45% vastaajista ei ollut tietoisia pilvipalveluiden verotukseen liittyvistä seikoista eikä heillä ollut tietoa, että näitä asioita myöskään heidän organisaatiossaan aktiivisesti selvitettäisiin.

Keskeisimmät pilvipalveluiden riskit liittyvät:
  • Rahoitukseen ja verotukseen
  • Tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan
  • Operatiiviseen toimintaan ja sen hallintaan
  • Teknologioihin ja tietoon
  • Vaatimustenmukaisuuteen
  • Toimittajien hallintaan

Tutustu koko laajaan tutkimukseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti