Ads 468x60px

maanantai 10. lokakuuta 2011

Ennakkotunnelmia vuoden 2011 RSA Europe-konferenssista Lontoosta

RSA Europe 2011 -konferenssi kokoaa Lontooseen tietoturva-asiantuntijoita ympäri maailmaa seuraavaksi kolmeksi päiväksi. Konferenssin arvostuksesta kertoo se, että mukaan on saatu maailmanluokan puheenvuoroja, huipentuen Sir Tim Berners-Leen loppuyhteenvetoon WWW:n kehityksestä ja tulevaisuudesta. Yritysmaailmasta mukana ovat IT-alan jättiläiset Microsoft, HP, Symantec, Cisco, Google, EMC, Verisign jne. Muita sektoreita edustavat mm. CERT, W3C, ENISA ja CSA.

CSA (Cloud Security Alliance) otti varaslähdön järjestämällä CSA Summit 2011 -tapahtuman tänään, päivää ennen konferenssin virallista avausta. CSA on maailmanlaajuinen organisaatio, joka pyrkii edistämään pilvipalveluiden tietoturvallista käyttöä. CSA on laatinut pilvipalveluiden tietoturvallisuusohjeen ja myös vastaa sen ylläpidosta. Ohjeen nykyinen versio on 2.1, mutta päivitetty versio 3.0 on viimeistelyä vaille valmis. Päivitetyn ohjeen suunniteltu julkaisuaikataulu on marraskuussa.

Konferenssin virallinen ohjelma alkaa huomenna, ja luvassa on - yllätys, yllätys - RSA:n oma kuvaus keväisestä tietomurrosta ja mitä siitä on opittu. Iltapäivällä esitykset hajautuvat eri aihepiireihin, joista blogissa tulemme käsittelemään mm. mobiilitietoturvaan ja tietoliikenteen suojaukseen liittyviä kysymyksiä.

KPMG:n RSA-delegaatio toivottaa tässä vaiheessa hyvää yötä ja seuraa tiiviisti konferenssin kulkua.

// Samuel Korpi ja Juhana Yrjölä //

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti