Ads 468x60px

tiistai 23. elokuuta 2011

DNA vuoti salaisia puhelintietoja - Hoiti jälkitilanteen mallikkaasti

Keskisuomalainen raportoi DNA tietovuodosta 23.8.2011. Uutisen mukaan osa DNA Oy:n liittymäasiakkaiden salaisista puhelinnumeroista oli väliaikaisesti julkisessa jakelussa kevään ja kesän aikana. Tietovuoto saattoi koskettaa jopa yli 30 000 numeroa tai asiakasta.

Tietovuoto sattui järjestelmäpäivityksen yhteydessä, jonka seurauksena salaisia numeroita päätyi Suomen Numeropalvelu Oy:n ylläpitämään valtakunnalliseen tietokantaan, josta esimerkiksi numeropalveluyritykset saavat puhelinnumeronsa.

Julkisuudessa ei ole esitetty yksityiskohtia siitä, miten tietovuoto teknisesti tapahtui, mutta kyseessä täytyy olla virheellisesti toteutettu ja riittämättömästi testattu järjestelmien välinen integraatio. Viimeisetkin virheet saatiin korjattua 9.8. 2011.

Yrityksen hallintojohtajan mukaan DNA on ottanut kirjeitse yhteyttä kaikkiin tietovuotoaikana liittymää vaihtaneisiin, joiden numerot ovat saattaneet muuttua väliaikaisesti salaisesta julkisiksi.

Tässä tilanteessa tietovuodon jälkitilanne on hoidettu mallikkaasti, koska:
  • Tapahtunut on myönnetty
  • Vuodon kohteena mahdollisesti olleille on informoitu tapahtuneesta
Itse jäin vielä kaipaamaan tietoa siitä, mitä yritys tekee, jotta jatkossa ei vastaavia tilanteita pääsisi syntymään. Ainakaan julkisuudessa tätä tietoa ei ole esitetty.

Keskisuomalaisen artikkeli aiheesta: http://www.ksml.fi/uutiset/talous/paha-tietovuoto-dnan-numerokannassa/696982

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti