Ads 468x60px

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Spekulaatiot LulzSecin lopettamisen syistä vellovat

Ryminällä julkisuuteen ja 50 päivän "purjehduksen" jälkeen matka on ohi. Koska kaikkien tietoisuuteen nousseen hakkeriryhmän lopetus tuli melko yllättäen ja hyvin ei-LulzSec -tyylisesti, on Internet täynnä erilaisia spekulaatioita todellisista lopettamissyistä.

LulzSec on itse ilmoittanut syyksi seuraavaa:
"We're not quitting because we're scared of law enforcement. The press are getting bored of us, and we're getting bored of us."
Myös puheita jäsenten yhdistymisestä toiseen hiljattain pinnalla olleeseen hakkeriryhmittymään, Anonymousiin, on esiintynyt.

LulzSecin tapa käyttää mediaa leikkikenttänään ja perustaen toimintaansa osittain huumoriin ei ole uusi, mutta ryhmittymä vei toimintansa astetta pidemmälle. Selitys median kiinnostuksen vähenemisestä on kuitenkin melko raju. Ryhmä on edelleen saanut huomattavan paljon palstatilaa, eikä kukaan ryhmittymästä varmasti ole voinut olettaa toiminnan olevan päivittäin uutiskynnyksiä rikkovaa. Ja tämä kaikki vain kaksi päivää sen jälkeen, kun ryhmittymä julkaisi itsevarmuutta huokuvan varoituksensa: "2 months of mayhem with more to come."

Joten, puhuvatko LulzSecin jäsenet totta, vai onko lopettamiselle olemassa jokin muu syy? Spekulaatioita riittää aina FBI:n osallisuudesta ryhmän taitojen loppumisesta kesken. Esimerkiksi toinen hakkeriryhmittymä, "A-Team", on kritisoinut kovin sanoin LulzSecin osaamista:

"From what we've seen these lulzsec/gn0sis kids aren't really that good at hacking. They troll the internet and search for sql-injection vulnerabilities as well as Remote File Include/Local File Include bugs. Once found they try to download databases or pull down usernames and passwords. Their releases have nothing to do with their goals or their lulz. It's purely based on whatever they find with their "google hacking" queries and then release it."

Itse asiassa LulzSecin toiminta on ärsyttänyt kyseistä A-Team -ryhmää enemmänkin, jonka johdosta he ovat jäljittäneet LulzSecin jäsenet, osoitteet ja jopa perheenjäsenet sekä julkaisseet ne Internetissä. Voisiko tämä olla todellinen- tai osasyy LulzSecin lopulle? Linkistä löytyy myös muuta mielenkiintoista tietoa, kuten historiaa LulzSecin taustalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti