Ads 468x60px

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Lähes kaikki yritykset tietovuotojen kohteena?

Ponemon Institute julkaisi yhdessä Juniper Networks-yhtiön kanssa tutkimuksen tietoverkkojen turvallisuudesta. Tutkimus on tehty Yhdysvalloissa.

Kyseisen tutkimuksen mukaan lähes 60% vastaajaorganisaatioista ilmoitti kärsineensä ainakin kahdesta onnistuneesta tietoverkkoon kohdistuneesta hyökkäyksestä/tietovuodosta viimeisen vuoden aikana ja 90% vastaajista ilmoitti kärsineensä ainakin yhdestä onnistuneesta hyökkäyksestä/tietovuodosta.

Nämä luvut vaikuttavat todella suurilta. Tutkimuksesta käy kuitenkin ilmi, että kyse ei ole läheskään aina varsinaisesta murtautumisesta, vaan verkon kautta tapahtuneesta tietojen vuotamisesta vääriin käsiin. Tätä taustaa vasten tulokset vaikuttavat uskottavilta. Yleisimmin tietoja joutui vääriin käsiin etätyöntekijöiden (28%) ja yhteistyökumppaneiden (27%) tiloista ja laitteista. Vaikka tietovuotoja tapahtuikin usein yhteistyökumppanien laitteilta, eivät nämä kumppanit kuitenkaan yleensä itse oleet varsinaisesti tietovuodon takana (vain 8% tapauksista).

Yleisimmin tietoja katosi mobiililaitteiden ja kannettavien sekä pöytätietokoneiden kautta.

Eri tutkimuksissa tietovuotojen määrästä saadaan usein hyvin erilaisia tietoja, mutta yhteistä tutkimuksien tuloksille on kuitenkin ainakin se, että usein tietoja vuotaa loppukäyttäjien laitteiden kautta ja harvemmin palvelimien, tietokantojen yms. kautta, mutta silloin vuotaakin sitten paljon tietoja.

Linkki tutkimukseen: http://www.juniper.net/us/en/local/pdf/additional-resources/ponemon-perceptions-network-security.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti